Opšti uslovi korišćenja

OPŠTI USLOVI KORIŠĆENJA I POSLOVANJA

Opšti uslovi poslovanja internet prodaje preduzeća ”Candy Universe” d.o.o. Beograd, sastavljeni su u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača. Zbog prirode poslovanja prodaja preko interneta se brzo evidentira i menja. Na sajtu su prikazane preporučene maloprodajne cene ”Candy Universe” d.o.o. Internet cena je ona koja vredi pri kupovini preko interneta uz plaćanje celog iznosa gotovinom. Slike artikala na sajtu se mogu razlikovati od stvarnog izgleda artikla.

POLITIKA PRIVATNOSTI I ZAŠTITA POVERLJIVIH PODATAKA KORISNIKA

U ime ”Candy Universe” d.o.o. Beograd se obavezujemo se da ćemo čuvati privatnost svih naših kupaca. Prikupljamo samo neophodne osnovne podatke o kupcima/korisnicima i podatke neophodne za poslovanje i informisanje korisnika, u skladu sa dobrim poslovnim običajima i u cilju, pružanja kvalitetne usluge. Dajemo kupcima mogućnost izbora uključujući mogućnost odluke da li žele ili ne da se izbrišu sa mailing lista koji se koriste za marketingške kampanje. Svi podaci o korisnicima se strogo čuvaju i dostupni su samo zaposlenima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla.

”Candy Universe” d.o.o. Beograd se obavezuje da neće zloupotrebljavati lične i ostale podatke iz obrasca narudžbine. Ličnim podacima smatraju se svi podaci kojima se utvrđuje identitet Kupca (kao što su ime i prezime, adresa e-pošte, adresa stanovanja i sl.).”Candy Universe” d.o.o. Beograd neće dostavljati niti razotkriti lične podatke Kupca trećoj osobi, osim u slučajevima u kojima tako izričito propisuje zakon, te u slučajevima kada je to potrebno za ispunjenje obaveza. Svi podaci o Kupcima strogo se čuvaju i dostupni su samo onima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. ”Candy Universe” d.o.o. Beograd. i njegovi poslovni partneri odgovorni su za poštovanje načela zaštite privatnosti.”Candy Universe” d.o.o. Beograd se obavezuje da će pružati zaštitu ličnim i ostalim podacima Kupaca na način da prikuplja samo osnovne podatke o Kupcima koji su nužni za ispunjenje obaveza. Podatke koji se pristupom na internet stranicu automatski beleže, a nisu lični podaci (vrste pretraživača, broj poseta, vreme provedeno na stranicama i sl.) ”Candy Universe” d.o.o. Beograd ima pravo koristiti isključivo radi ocene posećenosti internet stranice i radi poboljšanja njenog sadržaja i funkcionalnosti. Gore navedene odredbe o zaštiti ličnih podataka odnose se isključivo na početnu web stranicu web shopa kao i na sve stranice unutar domena, a ne na spoljne stranice na koje upućuju linkovi na domenu.

SIGURNOST

Acante.rs web sajt koristi „cookie“ isključivo kao identifikator sesije, odnosno „cookie“ sadrži tzv. ‘session id’, kako bi se osiguralo da tokom trajanja sesije web sajt prepoznaje i pamti korisnikov pretraživač (browser), a samim tim i korisnika.

NAČINI PLAĆANJA

… 

CENE

Cene prikazane na sajtu acante.rs su sa PDV-om. Cene vrede u trenutku predaje porudžbine i u slučaju plaćanja gore navedenim načinima plaćanja.

Cene su izražene u dinarima.

U istaknute cene nisu uračunati troškovi isporuke robe na adresu kupca.

Sva plaćanja biće izvršena u lokalnoj valuti Republike Srbije – dinar(RSD). Za informativni prikaz cena u drugim valutama koristi se srednji kurs Narodne Banke Srbije. Iznos za koji će biti zadužena Vaša platna kartica biće izražen u Vašoj valuti kroz konverziju u istu, po kursu koju koriste kartičarske organizacije, a koje nama u trenutku transakcije ne može biti poznat. Kao rezultat ove konverzije postoji mogućnost neznatne razlike od originalne cene navedene na našem sajtu.

NAČIN DOSTAVE

TROŠKOVI DOSTAVE

PRAVO NA ODUSTAJANJA OD KUPOVINE – VRAĆANJE ROBE

Kupac je dužan da pre kupovine robu pregleda, proveri eventualna oštećenja i da odmah reklamira radniku koji je robu dostavio kao i da odbije preuzimanje isporučene robe koja ima oštećenja. Rizik slučajne propasti ili oštećenja robe nakon predaje robe kupcu, snosi kupac odnosno potrošač.U slučaju odustanka od ugovora, kupac snosi troškove povraćaja i ima pravo na povraćaj novca ili na zamenu za drugi proizvod. Novac se kupcu vraća po prijemu proizvoda, a nakon što se utvrdi da je proizvod neoštećen i ispravan. Kupac odgovara za neispravnost ili oštećenje robe koji su rezultat neadekvatnog rukovanja robom, tj. kupac je isključivo odgovoran za umanjenu vrednost proizvoda koja nastane kao posledica rukovanja robom na način koji nije adekvatan. Ukoliko se utvrdi da je nastupila neispravnost ili oštećenje proizvoda krivicom kupca, odbiće se povraćaj sredstava i proizvod će mu biti vraćen na njegov trošak.

POLITIKA KVALITETA

Za kvalitet robe odgovoran je proizvođač ”Candy Universe” d.o.o. Beograd.

REKLAMACIJA

Postupak rešavanja reklamacije sprovodi se na osnovu odredbi Zakona o zaštiti potrošača (“Sl.Glasnik RS” br. 62/2014) kao i odredbi Zakona o trgovini (“Sl.Glasnik RS” br. 53/10, 10/2013).
Na zamenu neispravnih proizvoda imate pravo ako je na proizvodu jasno vidljivo da greška nije nastala nepravilnim korišćenjem već da je došlo do greške u proizvodnji, pakovanju ili transportu.
Rok za odgovor na reklamaciju je 8 dana od prijema reklamacije. Rok za rešavanje je 14 dana od prijema reklamacije.

Povrat robe se vrši na naš trošak, a prijava ide u tri koraka:

1. Pošaljite Vaš zahtev na e-mail office@acante.rs
Obavezno navedite sledeće podatke:
– ime i prezime; naziv firme
– e-mail adresu;
– broj računa koji ste dobili sa robom;
– Slike proizvoda i poruku u kojoj ćete opisati razlog reklamacije.

2. Artikle namenjene za povrat spakujte kako ne bi došlo do oštećenja u transportu. Obavezno priložite račun, a na pakovanju napišite „reklamacija“ i broj dokumenta koji ste dobili.
Molim Vas da ne zaboravite da priložite originalni dokument (račun) jer bez njega nismo u mogućnosti da zamenimo robu.

3. Nakon što oštećena roba stigne u naše prostorije i provere reklamacije, ispravan artikal biće isporučen na vašu adresu. Ukoliko artikal više nemamo u ponudi, biće izvršen povraćaj novca u skladu sa dogovorom o načinu povraćaja sa kupcem.
U slučaju vraćanja robe i povraćaja sredstava kupcu koji prethodno platio nekom od platnih kartica , delimično ili u celosti a bez obzira na razlog vraćanja ,”Candy Universe” d.o.o. Beograd je u obavezi da povraćaj vrši isključivo preko VISA, EC/MX i Maestro metoda plaćanja , što znači da će banka na zahtev prodavca obaviti povraćaj sredstva na račun korisnika kartice.

Zamena oštećenog artikla ide na trošak prodavca i vrši se preko eksterne službe.

Vaša korpa je prazna

Pregledajte naše kategorije i
sigurni smo da ćete naći šta tražite!